DS-mandskabet knækkede også årets andet påske-æg, da Herning Fremad blev slået 3-0 på egen vindblæste bane.

Der stod en stiv kuling på langs af kunstbanen i Herning Vest, og i første halvleg havde KFUM vinden i ryggen. KFUM tacklede dog medvinden fint – og det var kun få gange at et forsøg på en dyb aflevering trillede for langt.

Der var kun spillet 5 minutter da Henrik Hykkelbjerg havde haft sine to første hjørnespark fra højre side, og lidt senere sendte den blonde midtbanespiller et Rasmus Lysdal cutback en meter over mål. Hykkelbjerg var med i det meste og sparkede et direkte frispark snert forbi – og kort efter et hjørnespark direkte på overliggeren.

Efter 25 minutter trak Anes Travljanin ind i banen og fik et fint skud fra kanten af feltet, men Fremad-keeperen fistede den over mål.

Efter en halv times pres kom målet. Tobias Olesen spillede Thomas Bejder i højre side, og Bejder sendte bolden videre til Henrik Hykkelbjerg, der fra kanten af feltet curlede bolden i mål ved den fjerneste opstander. En uhyre fortjent 1-0 føring, og på dette tidspunkt havde Morten Bisgaard ikke rørt bolden endnu.

Og det blev endnu bedre få minutter senere. Anes Travljanin, der havde fået chancen fra start skød fladt mod mål – hvor Rasmus Lysdal opfangede bolden, og køligt udplacerede målmanden. 2-0 og Lysdals 8. sæsonmål.
Kort før pause-fløjtet var et afrettet Jonas Graversen forsøg meget tæt på at snige sig i mål – men vi gik til pause med en 2-0 føring efter fuld dominans og otte hjørnespark.

I anden halvleg var vi i strid modvind – men kun i meteorologisk forstand, for KFUM forstod fint at spille i modvind, og faktisk blev vort overtag i anden halvleg lige så stort, og Herning Fremad blev kun noteret for to forsøg på mål – begge afslutninger fra 25 meter som Bisgaard let kunne samle op.

Også i 2. halvleg var Hykkelbjerg og Lysdal med i det meste. Lysdal havde vel 6-8 afslutninger i kampen og kunne med lidt held godt have scoret et mål eller to mere. Efter 57 minutter assisterede Lysdal Hykkelbjerg, der dog afsluttede lige på keeperen.

En utrættelig Nicolai Sauer, en frisk indskiftet Mikkel Eriksen og en uhyre stærkt spillende Henrik Hykkelbjerg styrede løjerne centralt, og midterforsvaret (Sune Balle og Dennis Flinta) tog sig af alt hvad Fremad forsøgte at smide fremad, og så kom de to backs (Olesen og Graversen) mere og mere med i kampen – jo længere halvlegen skred frem

Een af Lysdals udmærkede muligheder kom netop efter et Jonas Graversen gennembrud. Jonas sendte den på tværs til Bejder som sendte den ind til Lysdal, som dog måtte sande at Fremad-keeperen også kom i vejen for denne afslutning.

Der var mange store chancer i 2. halvleg, hvor vi pga. modvinden fik gode muligheder for at løbe dybt. Både Nicolai Sauer og Stefan Stojilkovic fik friløbere mod mål. Sauer forsøgte forgæves at chippe den over målmanden, mens Stefan sendte bolden på stolpen.

Vi fik dog et fint 3-0 mål. Henrik Hykkelbjerg spillede en fremstormende Jonas Graversen der prikkede bolden uden om Fremad-keeperen. Meget passende blev vort sidste mål på dagen kreeret og scoret af to af vores absolut stærkeste i dag.

Men som i Nørresundby var der en stor indsats fra alle 16 mand – og denne gang var spillet også rigtig godt. Flot sejr, som let kunne være blevet på 6 eller 7-0.

Herning Fremad – Silkeborg KFUM 0-3 (0-2)
0-1 Henrik Hykkelbjerg (30)
0-2 Rasmus Lysdal (32)
0-3 Jonas Graversen (72)

Silkeborg KFUM: Morten Bisgaard, Tobias Olesen (Simon Damgaard, 75.), Dennis Flinta, Sune Balle, Jonas Graversen (Alexander Klein, 82.), Anes Travljanin (Mikkel Eriksen, 46.), Nicolai Sauer, Henrik Hykkelbjerg, Thomas Bejder (Joakim Grosen, 75.), Peter Nemec (Stefan Stojilkovic, 60.), Rasmus Lysdal
Bænk: Tim Krogh