2019 er historie – og selvom året naturligvis ikke blev helt så stort et år til historie-bøgerne, som jubilæums-året 2018, så var det atter et godt og spændende år for vort DS-mandskab.

Første halvdel af 2019 gik med at redde eksistensen i DS efter den noget overraskende hårde start på livet i Danmarksserien i efteråret 2018. Overlevelsen kom hurtigt i hus – og vi avancerede herefter til den bedste halvdel af rækken – og sluttede på en hæderfuld 5. plads.

Da det i løbet af sommeren 2019 stod klart, at vi ville miste 3-4 af vore spillere med divisions-erfaring, blev det klart for Elite Udvalget, at vejen frem måtte komme ved at videre-udvikle de mange unge spillere vi havde – og som var på vej.
Kode-ordet her var mere træning og mere udviklende træning. Derfor besluttede vi at ansætte Thomas Loft, som klubbens første fuldtids-træner.

Med Thomas fik vi en træner, der var vant til at udvikle (U19 Ligaen) spillere – og som var til rådighed hele ugen, således at vore unge spillere minimum kunne træne 3 gange – og gerne 4 gange ugentligt.
Vi fik også en træner der havde tiden til – via vore video-optagelser – at udvikle spillet … og de enkelte spillere.

Et par store nederlag til ‘voksne/etablerede’ hold som Holstebro og Kjellerup har været konsekvensen af at vi i efteråret i flere kampe har spillet med en trup med en gennemsnitsalder på under 21 år. Men bortset fra de par ‘udfald’ fandt vi meget hurtigt en trup, en spillestil og en trænings-kultur, som betød, at vi blev bedre og bedre.

Og i skrivende stund er vi kun 1 point fra Holstebro på førstepladsen – med 13 (forårs)kampe tilbage. Som man ofte ser – så smitter succes på førsteholdet af til 2. holdet. Og KFUMs 2. hold tog en overbevisende oprykning til Serie 2 – uden et eneste nederlag i efteråret.

Det bliver et spændende 2020, hvor Serie 2 er i en næsten ren Silkeborg-pulje med førsteholdene fra Lemming, SB, FC Silkeborg og Mariehøj Kammeraterne – og Kjellerups 2. hold.

For DS’ vedkommende, så er målet naturligvis førstepladsen, som lige nu ser ud til at ende i Holstebro, i Lyseng – eller i den østlige del af Søholt!

Og apropos ‘den østlige del af Søholt’ – så bragte 2019 desværre ikke meget medvind til planerne om at lave vor egen opvisningsbane om til et lille lukket DS/2Div stadion med tilskuer-pladser til 400. Vi indsendte nogle initiale arkitekt-streger til kommunen i februar 2019, med planer om en fælles-finansiering – men blev gennem hele året ‘syltet’ med argumentet om at vort mini-stadion indgår i ‘en samlet løsning for Søholt’. Her har vi vort første bi-laterale møde med kommunen allerede i næste uge – så spændende om 2020 bliver året, hvor både vort eget mini-stadion og forbedringer af eksisterende faciliteter/klubhus bliver planlagt og måske endda igangsat.

Godt nytår til alle ‘hvide & blå’.

Holger Kristiansen, EliteUdvalget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *