KFUMs Jannik Mehlsen var i sidste uge med DBUs Futsal-landshold til EM-kvalifikations-turnering i Cypern. Og turneringen endte i succes. Både for Danmark – og for Jannik.

KFUMs hjemmeside har modtaget følgende rejsebrev fra Jannik:

Torsdag d. 29.01 rejste jeg til København, for at mødes med resten af Futsal landsholdet. Vi havde to vigtige træninger inden rejsen til Cypern. Træningerne var baseret på at få finpudset de sidste ting, øvet dødbolde, overtalsspil mm. Søndag morgen kl. 05:15 tjekkede vi ind i Københavns Lufthavn, hvorefter rejsen til Cypern starter.

Vi var kommet i den sværeste kvalifikationsgruppe af alle. Gruppen bestod af Cypern, Norge og Kosovo. Vi startede turneringen med at spille i mod Cypern. Vi spillede dem ud af banen, da kampen stod 2-2 med 2 min igen, vælger vi at satse. Vi ender dog med at tabe – med bare 7 sekunder igen. Og vi stod nu for alvor over for en hård opgave, hvis vi skulle videre.

I næste kamp mødte vi Norge – vores ærkefjender. Vi har mødt Norge utallige af gange, men har aldrig slået dem. Desværre starter kampen også med at Norge kommer foran 1-0, på deres første chance. Efterfølgende ligger vi et hårdt pres, hvilket også resulterer i at vi vinder kampen.

Finalekampen skulle således spilles torsdag mod Kosovo, som på det tidspunkt havde 6 point fra de to første kampe. Finalen spilles mellem os og Kosovo. Regnestykket er sådan at vandt vi med minimum 2 mål, så ville vi gå videre uanset hvordan resultatet af Norge og Cypern blev. Vandt vi med 1 mål, så blev vi nød til at vente på Norge vs Cypern. Vandt Cypern kampen i mod Norge, så kom de også op på 6 point som Danmark og Kosovo og indgår derfor i det samlede regnskab (Norges kampe regnes ikke med). Da Kosovo slog Cypern med 3-1 går Kosovo derved videre. Det vil sige, at vandt vi “kun” med eet mål ville vi være afhængige af Norge. Hvis kampen endte uafgjort eller at vi tabte, så var Kosovo videre.

Vi spiller en rigtig god kamp og burde have været foran 2 eller 3-0. Kosovo udnytter en fejl fra vores side og kommer foran 1-0. Det så sort ud – da vi jo skulle vinde!
Vi presser på og spiller dem ud af banen! Vi har skud på stolpen, skud med stor set frit mål – men bolden vil ikke ind. Med 10 min igen lykkes det mig at få bolden ind over stregen! Jeg følger op på en retur på et skud fra Falck, hvorefter jeg tipper det over Kosovos målmand. Vi sidder stadigvæk på kampen og går i overtal! Med 2,5 min igen, scorer vi det forløsende mål og det var vores målmand Christoffer som scorede det. Vi vinder ‘kun’ 2-1 og var nu afhængig af Norge og Cypern kampen!

Norge og Cypern ender 4-4, efter en utrolig dramatisk kamp. Norge ender med at få 2 røde kort og kampen koger. Resultatet betyder at vi gik videre!

Det blev personlig succes da jeg startede inde i alle kampene og med ét mål, blev det en rigtig god turnering fra min side.

Vi er nu kvalificeret til EM i Kasakhstan i starten af april, som desværre nok lidt ødelægger min turneringsstart for KFUM, som jeg ellers glæder mig til.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *