Strukturen i Danmarksserien ændres fra den nye sæson. Fjerdebedste række får nu også et slutspil.

Danmarksserien har i den kommende sæson 44 hold, hvilket er 4 mere end normalt. Det var naturligvis fordi man suspenderede nedrykningerne grundet Corona.

Som normalt deles DS med Storebælt som midterstreg. Det vil sige 22 mandskaber øst for Storebælt og 22 mandskaber vest for Storebælt. Ligeledes som normalt deles de vestlige hold i to puljer (Pulje 3 og Pulje 4). Næste år med 11 hold i hver.

Men herfra bliver det nyt.

Alle hold møder hinanden ude og hjemme. Det vil sige 20 kampe i hvad der bliver grundspillet.

Top fire i Pulje 3 brager derefter sammen med top fire i Pulje 4 – i et opryknings-slutspil (og det samme sker naturligvis også øst for bæltet ved pulje 1 og 2). Man tager point og score med over – og i slutspillet møder man så de fire hold fra den modsatte pulje ude og hjemme (8 kampe).

Efter de 8 kampe (28 i alt) rykker de to øverste fra både øst- og vest-slutspillet op i 2. division – sommeren 2021.

Pga. tilpasning af både 2. division OG DS – så bliver nedrykningen i sæsonen 2020-21 et rent blodbad.

Placeringerne fra 5-11 i Pulje 3 og 4 matches op (samme for pulje 1 og 2) – og her spiller man så bare een kamp mod de 7 fra den modsatte pulje (topholdene får fire hjemmekampe). 27 kampe i alt.

Der skal findes 16 nedrykkere fra DS (36% af klubberne) i den kommende sæson. Der kommer nemlig 8 nedrykkere, derudover skal der 4 fra Corona-sæsonen, og så er der jo 4 oprykkere fra lokal-unionerne. Det betyder at der fra hver af de to nedrykningspuljer på 14 skal findes 8 nedrykkere – ja måske endda flere fra den ene, da der jo reguleres for geografien af 2. divisions-nedrykkerne.

Om vi kommer i Pulje 3 eller 4 ved vi først når 2. division er færdigspillet – men starten går den 14.-16. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *