KFUM hentede tre vigtige point i årets sidste udekamp. På noget der lignede sæsonens bedste indsats vandt vi 5-1. Hattrick af Nicolai Johansen.

Det var en våd Sparekassen Vendsyssel Arena der bød velkommen til KFUMs næstsidste turneringskamp i 2019. Hverken den lange tur, vejr, bane, modstandere eller dommere kunne dog forhindre os i at tage en storsejr med hjem til Silkeborg.

Thomas Lofts tropper var atter klar fra start. Presset blev sat højt, og der var kun spillet otte minutter da Jonas Ipsen erobrede bolden. Lasse Sørensen sendte en flad dyb aflevering til Thomas Bejder i fart. Bejder gled udenom Sæby-keeperen og sendte bolden i mål med venstre fra en spids vinkel. 1-0, og Bejder fortsatte takterne fra 2. halvleg mod Fremad.

Vi så gode ud – men Sæby fik midt i halvlegen ændret kampen lidt-for-meget til dueller. Noget der kostede gule kort til Holger Maaløe og Mikkel Eriksen fra den noget usikre dommer.

Efter 30 minutter kom 2-0 målet. Igen var det med assist til Lasse Sørensen. Lasse gled igennem 3-4 Sæby-spillere, der forgæves forsøgte at stoppe vores stærke venstre back. Lasse spillede Nicolai Johansen, der næsten som et dacapo af 1-0 målet gled udenom keeperen mod venstre og sendte bolden i mål via den ene opstander.

Men Johansen var ikke færdig, og da Mikkel Frandsen blev fældet på kanten af feltet – helt ude i højre side – så lugtede det atter af en Johansen-special. Med venstre-skøjten uden at Sæby-keeperen reagerede, sendte vores 10´er frisparket i kassen ved nærmeste stang. 3-0 – og pause.

Godt 30 sekunder var der spillet af 2. halvleg da Thomas Bejder driblede og kombinerede med Thomas Dalgaard – inden han blev nedlagt i det kriminelle felt. Straffe – og en gylden mulighed for at ødelægge what-ever Sæby havde talt om i pausen.

Nicolai Johansens spark i venstre side af målet blev dog reddet af Sæby-keeperen, som dog ikke kunne forhindre at Thomas Dalgaard piskede riposten op i net-taget. 4-0, og en god scoring for Dalgaard, der atter havde de gamle mål-støvler på.

I løbet af 10-15 minutter i anden halvleg skiftede vi Mikkel Eriksen, Mikkel Frandsen og Thomas Bejder ud – og satte Mathias Barthel, Johan Giehm og Anton Leth ind, og midtvejs i halvlegen gjorde vi det til 5-0.

Alexander Klein spillede flot bolden fladt op til Dalgaard, der først forsøgte at finde Johan Giehm – men i stedet – på præcis det rigtige tidspunkt – spillede Nicolai Johansen fri til Johansens hattrick-scoring. Endnu et klasse mål.

De sidste 5-10 minutter blev der alligevel lidt drama – selvom kampen for længst var afgjort.

Først fik Sæby straffe, da Jesper Broberg blev dømt for at fælde en Sæby-angriber. Christoffer Nødgaard reducerede til 1-5. Dernæst fik Mads Markfoged gult, da han brokkede sig over at Mathias Barthel blev fældet uden at få frispark. Under stor undren for alle dømte dommeren indirekte frispark til Sæby, der hvor Markfoged stod da han brokkede sig. Sært – men lidt uinteressant. KFUM kunne sætte 3 dejlige point på kontoen – vel at mærke efter en fantastisk indsats.

Nicolai Johansen blev fortjent Man-of-the-Match – men ligeså fortjent fik Lasse Sørensen næst-flest stemmer.

Vi glæder os nu til årets sidste kamp når vi på fredag på JYSK Park tager imod Lyseng.

Skjold Sæby – Silkeborg KFUM 1-5 (0-3)
0-1 Thomas Bejder (8)
0-2 Nicolai Johansen (31)
0-3 Nicolai Johansen (39)
0-4 Thomas Dalgaard (46)
0-5 Nicolai Johansen (74)
1-5 Christoffer Nødgaard (86)

Silkeborg KFUM: Mads Markfoged, Jesper Broberg, Holger Maaløe, Alexander Klein, Lasse Sørensen, Mikkel Frandsen (Johan Giehm), Jonas Ipsen, Mikkel Eriksen (Mathias Barthel), Thomas Bejder (Anton Leth), Nicolai Johansen, Thomas Dalgaard