KFUM kom tilbage på vindersporet, da Viby lørdag blev besejret i Aarhus med 3-2. Sejren var meget fortjent, og burde ha’ været større.

Ift. seneste kamp var der fire ændringer i startopstillingen, og Thomas Loft fik dermed bevist at vor unge trup er bred og stærk – for KFUM satte sig fint på kampen allerede i første halvleg

Og chancerne kom. Både Thomas Dalgaard og Mikkel Eriksen kunne ha’ bragt de hvide i front – men det skete ikke … og så måtte vor anfører Mads Markfoged hive en fantastisk dobbeltredning ud af ærmet. Helt utroligt hentede Mads bolden helt yderligt – to gange på 10 sekunder.

Her henter Markfoged bolden i en super-redning – og sikrer at Viby ikke kommer foran

Og ikke så længe efter stod der så 0-1 på måltavlen – da Anes Travljanin assisterede Jonas Ipsen, som fra 25 meter hamrede bolden i kassen. Et mål der vakte minder om Ipsens kanon mod Otterup – men denne gang holdt den unge midtbanespiller bolden nede, så den susede ind tæt ved venstre stolpe-fod.

Anes Travljanin tiljubler Jonas Ipsen, der netop har bragt KFUM på 1-0

Og føringen skulle ha’ været større ved pause:
Først fik Anes Travljanin en god afslutningsmulighed efter en fin hjørnesparks-kombination, og så havde Thomas Dalgaard og Mikkel Eriksen igen en stor dobbelt-chance. Men det endte med at Eriksen fra tæt hold skød bolden over mål.

Anden halvleg startede også med KFUM som det toneangivende mandskab – og Dalgaard fik atter en kæmpe mulighed for at fortsætte sin målstime. Dalle har scoret i samtlige 6 kampe op til Viby-kampen – og efter 55 minutters spil kunne han let ha’ fortsat stimen. Men fra en position alene med målmanden i højre side af feltet skød Dalgaard desværre forbi mål.

Vibys farligste våben var at smide alle dødbolde og indkast ind i KFUM-feltet, og håbe på det bedste. Efter godt en times spil fik KFUM ikke bolden væk – og efter en omgang kluddermor i feltet fik Viby tildelt et straffespark som Thomas Haahr sikkert konverterede. 1-1.

Viby-målet udløste et nyt KFUM-pres, og med et kvarter igen troede vi at vi fik straffe – men på trods af linjevogterens anvisninger løftede dommeren bolden ud til et frispark helt ude i højre side af feltet.

Tre minutter senere fik vi dog vort straffespark. Nicolai Johansen tog sagen i egen hånd og driblede mod mål med 2-3 Viby-forsvarere hængende på nakken. Og Johansen kunne de kun stoppe med ulovlige midler. Johansen tog selv straffesparket. Viby-keeperen reddede i første omgang – men riposten kunne Nicolai Johansen let sparke i mål til en ny fortjent KFUM-føring.

KFUM sad stadig på kampen, og den syntes afgjort da vor midtbane lavede et højt pres, som sikrede at Nicolai Johansen fik bolden i højre side. Og så lavede Johansen sit signatur-træk og -mål: Ind i banen fra højre side og så en curlet bold over i mål ved fjerneste stolpe. 3-1 til KFUM – og Johansens 6. sæsonmål.

Johansen curlede bolden i nettet til 3-1

Et par minutter inde i overtiden kom en ny bold ind i KFUM-feltet til at skabe problemer. Denne gang via et langt indkast. Viby fik reduceret til 2-3.

Men det var kun kosmetik. Thomas Lofts tropper kom tilbage på vindersporet. Der var gode præstationer fra Markfoged i målet, Anes Travljanin og Alexander Klein – men Man-of-the-Match blev fortjent Jonas Ipsen, der udover målet også ydede en kæmpe indsats på KFUM-midtbanen.

Viby – Silkeborg KFUM 2-3 (0-1)
0-1 Jonas Ipsen (26)
1-1 Thomas Haahr, straffe (65)
1-2 Nicolai Johansen (78)
1-3 Nicolai Johansen (90)
2-3 Casper Lehmann (92)

Silkeborg KFUM: Mads Markfoged, Jesper Broberg (Simon Damgaard), Alexander Klein, Patrick Bang, Lasse Sørensen, Mikkel Frandsen, Mikkel Eriksen, Jonas Ipsen, Anes Travljanin (Jonathan Gammelvind), Nicolai Johansen, Thomas Dalgaard