Det holdt hårdt, da KFUM’s Serie 1-mandskab lørdag eftermiddag besejrede SKS 1-0 på en sen scoring af Christian Pedersen.

Det var et KFUM-hold, der kampen igennem havde det svært over for et veloplagt og velorganiseret SKS-mandskab. Modstanderens kompakte bagkæde og hårdtarbejdende midtbane gjorde livet svært for KFUM’s offensiv, der spillede for langsomt og for lidt direkte til for alvor at bringe modstanderholdet i problemer.

1.halvleg var derfor fattig på chancer. Den første reelle KFUM-mulighed opstod efter godt et kvarters spil, da Jesper Torp blev sendt af sted i dybden efter fint forarbejde af Sebastian Smoljan. Hårdt presset i afslutningsøjeblikket formåede Torp dog ikke at sende bolden forbi SKS’ målmand. SKS svarede igen med gode forsøg efter et par hurtige omstillinger. Forsøgene blev dog sikkert afværget af Matias Ipsen i KFUM-målet.

Efter hurtigt angrebsspil lykkedes det midt i halvlegen for SKS at sende bolden i netmaskerne. Målet blev imidlertid korrekt underkendt, da SKS-angriberen modtog bolden i en strafbar position. Fem minutter senere var det så KFUM’s tur til at få et mål annulleret. Jacob Vestergaard dukkede op ved bagerste stolpe og dirigerede Casper Røjkjærs fine hjørnesparksbold i mål, men dommeren skønnede korrekt, at Vestergaard momentet forinden havde begået en forseelse mod sin oppasser. Stillingen var derfor fortsat 0-0, da de to hold gik til pause.

I pausen fokuserede man i KFUM-lejren på at øge hastigheden i spillet og angribe mere over fløjene i anden halvleg. Det lykkedes da også flere gange for KFUM at bryde igennem på kanterne, da spillet blev genoptaget, men kun sjældent udmøntede disse gennembrud sig i reelle scoringsmuligheder. SKS, der efterhånden syntes at have affundet sig med et uafgjort resultat, stod fortsat solidt på banen, og især deres defensivspillerne var kontante i deres indgreb. KFUM havde svært ved at finde offensive løsninger, så anden halvleg blev, ligesom første halvleg var det, en låst og chancefattig affære.

Vi skulle helt hen til dommerens overtid, før kampen fandt sin afgørelse. Casper Røjkjær skabte plads til sig selv i venstre side og sendte et skruet indlæg ind i det lille felt. Her mødte Christian Pedersen bolden ved forreste stolpe efter et veltimet løb, og han kunne til stor glæde for holdkammeraterne og de fremmødte tilskuere heade bolden i mål til slutresultatet 1-0.

Weekendens resultater betyder, at der er status quo i toppen af rækken. KFUM er fortsat tre point foran Horsens Freja, der har en kamp i baghånden, og det er derfor afgørende, at KFUM føjer yderligere tre point til kontoen, når modstanderen næste weekend hedder Silkeborg Boldklub. Opgøret mod lokalrivalerne spilles lørdag kl. 16.00 på Søholt.

Silkeborg KFUM – Silkeborg Kammeraterne 1-0 (0-0)
1-0 Christian Pedersen (90)

Silkeborg KFUM: Mathias Ipsen – Casper Møller (Rasmus Damgaard), Søren Thomsen, Jacob Vestergaard, Kim Rau – Thomas Olsen, Christian Pedersen, Casper Røjkjær – Jesper Torp (Nicolai Pedersen), Mathias Lynge (Jesper Torp), Sebastian Smoljan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *