I en medrivende kamp, med nerver, udvisning, brændt straffe og drama vandt KFUM fortjent 4-1 over HB. Og dermed er vi klar til finale i Holstebro.

Efter de første fem nervøse minutter, hvor begge hold lige skulle igang, så kom KFUM for alvor frem på banen. Holstebro havde meget svært ved at få spillet bolden ud af KFUMs pres – og de høje bolde frem i banen blev sikkert ordnet af KFUM-defensiven.

Derfor var det stik imod spil og chancer at HB midt i halvlegen kunne bringe sig foran. En misforståelse i KFUM-forsvaret betød at en tackling røg hen i fødderne på Holstebros farlige angriber Mads Agger, som bragte Holstebro på 1-0.

Det ændrede dog ikke spillets gang. KFUM var stadig bedst – men Holstebro stadig kyniske og effektive. Således måtte KFUMs debuterende keeper Morten Bisgaard diske op med en klasse-redning for at holde HB fra en ny scoring.

I den anden ende havde Holstebro meget svært ved at holde Thomas Bejder, der resulterede i gule kort til to af HB-forsvarerne. Og efter et godt KFUM-angreb endte bolden også tilfældigt hos Bejder, som i det 39. minut fortjent udlignede til 1-1.

Thomas Bejder har netop gjort det til 1-1 fem minutter før pause

Halvlegen ændrede ikke meget. Stadig KFUM med bold og fremdrift – og Holstebro lurende på en kontra- eller dødbolds-chance. Efter en times spil begik HB-anfører Kiilerich straffespark mod Mikkel Frandsen.

KFUM anfører Nicolai Johansen steppede op – men selv om han var helt kold og forsøgte en ‘Panenka’ … så havde HB-keeperen luret den – og blev stående. Stadig 1-1.

Det varede dog ikke længe før Johansen tog sin hævn. Et godt indlæg fra Tobias Olesen i højre side kunne Nicolai sikkert heade i kassen til KFUM-føring på 2-1.

Kampen blev reelt afgjort da KFUMs midtbaneslider Mikkel Eriksen fik belønning for en ny god kamp, da hans lidt urene afslutning med venstre fandt vej i mål helt ude ved den højre opstander. Broberg var kommet med frem og assisterede Eriksen. 3-1 til de hvide fra Søholt.

Kort efter sendte Bejder bolden ind fladt – Eriksen sprang over, og den endte hos Nicolai Johansen der med hans lidt-svagere højre fod alligevel scorede fladt ved den ene opstander

4-1 og YMCA-festen kunne bryde løs.

Silkeborg KFUM – Holstebro 4-1 (1-1)
0-1 Mads Agger
1-1 Thomas Bejder
2-1 Nicolai Johansen
3-1 Mikkel Eriksen
4-1 Nicolai Johansen