Midt i Corona-krisen kommer her en god nyhed. Silkeborg KFUM har fået en venskabsklub i Tanzania.

Bo Kristiansen, der er med i Silkeborg KFUM Elite, driver en lille NGO, der hedder Lake Natron Maasai-support. Gennem de seneste mange år har foreningen vokset sig større, og foreningens medlemmer hjælper et stadigt større antal masaaii’er i området omkring Lake Natron i det nordlige Tanzania.

Indtil videre har de tre største fokus-områder for foreningen været (i) at få så mange børn i skole som muligt (ii) at få vand frem til boma & landsby og senest (sammen med Danida), (iii) at informere om det forfærdelige ved omskæring af unge kvinder.

Men med Silkeborg KFUM Elite i baggrunden støtter vi nu også Engaresero FC. På foreningens tur til Tanzania, hvor blandt andet også Leo Christensen fra KFUM deltog, overrakte Bo, vores nye venskabsklub et fuldt spillesæt, som første step på støtten, hjælpen, venskabet.

Om Silkeborg Slagteren får et større salg – er nok tvivlsomt, men KFUM-trøjerne vakte stor jubel, da Bo Kristiansen overrakte dem til Mathias Ngorumwa

Til ære for foreningen blev der spillet en test-kamp under Afrika’s bagende sol. Men først skulle banen naturligvis rigges til. Sidelinjerne var større sten der blev placeret med et mellemrum på 10-20 cm – og overliggeren (en vandslange) skulle også lige først monteres.

1. og 2. holdet klar til kamp. Det er ikke sikkert at inddelingen i 1. og 2. hold helt er som vi kender det i Silkeborg KFUM … i hvert fald vandt 2. holdet kampen med 4-0.
Action fra kampen. Nogle havde fodboldsko/støvler – andre ikke – men der blev gået til den

Jeg har hilsener med retur – med stor tak til KFUM og KFUM Elite”, fortæller Bo Kristiansen.

“De er dog lidt bange for at de ikke kan finde modstandere længere – fordi de mener, at der ikke er nogen der tør møde dem – når de ser SÅ professionelle ud”.

“Og så mente de ikke, at der nogensinde havde været et hold på de bredde-grader der havde spillet for et publikum med 30 hvide mennesker”, fortæller Bo med et smil på læben.

Kampen blev fulgt fra en placering i skygge under træerne af op imod 30 forenings-medlemmer i Lake Natron Masaai Support.

“Vi har lovet vores venner i Engaresero FC at vi vil fortsætte vor støtte, hjælp og venskab”, fortæller Holger Kristiansen fra Silkeborg KFUM Elite.

Læs mere om Lake Natron Maasai Support her: http://lnmsupport.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *