KFUM vandt sin sin tredje kamp på stribe da hajerne fra Grenå blev besejret med 4-2 ‘i eget akvarium’. Panenka af Nicolai Johansen og hattrick af Thomas Dalgaard.

Som for en uge siden blev sejren grundlagt i første halvleg. Den første halve time var klart det bedste KFUM-spil vi havde vist i sæsonen. Hajerne lignede i denne periode mere de vand-dyr der svømmer forbi “De Små Fisk” i Sejs – end hajer. Alt fungerede.

Og hvis også dommeren var kommet helt i gear – så kunne vi godt ha’ fået et straffespark allerede efter 3-4 minutters spil, hvor Thomas Bejder brød igennem.

FC Djurslands keeper vælter Thomas Bejder i feltet – men dommeren vinker afværgende

KFUM, der pga. FC Djurslands hvide trøjer og sorte bukser måtte mixehjemme- og ude-bane dragterne, fortsatte dog ufortrødent – og 10 minutter senere fik vi vores straffe. Dalgaard tog et træk i feltet, og en urutineret Djursland-spiller stak foden ud.

Selvom Djursland-spilleren spiller uskyldig – så er skaden sket. Straffe til KFUM.

KFUMs faste straffesparks-skytte, Nicolai Johansen, hyggede sig – og lavede en Panenka på Grenå Stadion … målmanden til venstre, dybt i bolden – og 1-0.

Cool as you like … Panenka på Djursland

Og kun 2 minutter senere blev det 2-0. Helt som mod Nørresundby formåede vi at lægge ekstra pres på i vore goder perioder. Det kunne hajerne slet ikke modstå, og på en fantastisk fremlægning fra Mathias Barthel blev Dalgaard sendt afsted – til sit 10. sæson mål … og 2-0 til KFUM.

Dalgaard afslutter hurtigt og resolut – fladt gennem keeperens ben.

Efter en halv times spil overtog FC Djursland imidlertid lidt af kampens momentum. Man sad dog tilbage med en god følelse af at vore tre bagerste – Markfoged, Maaløe og Klein – havde fuldt styr på det. Men KFUM kom for langt tilbage og stå i denne periode, og desværre blev vores clearinger samlet op af Djursland.

Markfoged, Klein og Maaløe havde godt styr på de mange høje bolde som Djursland hældte ind i feltet.

2. halvleg fortsatte desværre som 1. halvleg sluttede. Vi sad lidt for langt tilbage med vores 2-0 føring, og Markfoged måtte i action lidt for ofte.

Markfoged på ryggen af Klein i en fin clearing

Men efter et kvarter gik Lasse Sørensen desværre i stykker. I en faretruende tackling blev vor venstre liggende i græsset – og vi måtte skifte Patrick Bang ind. Heldigvis ser det ud til ‘bare’ at være slaget – så Lasse er forhåbentlig med i den kommende uge også. Bang kom i midterforsvaret – og Holger Maaløe blev så skubbet ud på venstre back.

Spilmønstret var dog det samme, selvom vi prøvede at indskifte Anes Travljanin for at få ekstra offensiv pondus – det var stadig Djursland der vandt 2. boldene – og på et indlæg fra højre kunne deres indskiftningsspiller reducere til 1-2. Der manglede et kvarter.

Efter 79. minutter regnede vi dog atter med at kampen var lukket. Dalgaard hyggede sig i ‘haj-fyldt farvand’ – a ka FC Djurslands straffesparksfelt. 3-4 Djursland-spillere inkl. keeperen måtte kapitulere, da topscoreren scorede sit 11. sæson mål.

Dalgaard til 3-1 – omgivet af fire Djursland spillere og deres målmand.

Men som de to seneste kampe (mod Viby og Nørresundby) så skal det åbenbart blive spændende 🙂 … for med 5 minutter tilbage fik Djursland et unødvendigt frispark i deres højre side. Det blev sendt helt forbi alle – og nærmest på baglinjen headede Djursland-spilleren bolden i mål til 2-3.

Djurslands Oliver Jensen scorede sit og hajernes andet mål på hovedstød

Nu var kampen piv-åben – for Djursland satsede naturligt mere og mere. Det gav Thomas Dalgaard en 100% friløber – som desværre blev reddet af Djurslands målmand.

Dalgaard sparker tidligt og fladt – men keeperen får foden på

Og i de døende minutter skulle vi være glade for vor anfører og målmand. Som en midtjysk puma sprang han ned i fødderne af Djursland-angriberen, som fik en stor mulighed.

Og til aller-sidst blev der så lukket og slukket. Dalgaard fik sin anden friløber på 5 minutter – og denne gang afdriblede han målmanden. Og inviterede faktisk også en forsvarer og Nicolai Johansen med til festen – inden han selv sparkede den i kassen.

Uret siger 92:38 og Dalgaard siger ‘hattrick’

Se hele målet – som det blev fanget af Peter Leth – her!

Fidusen – Man of the Match – gik naturligvis til hattrick-helten Dalgaard, og der var også fortjente stemmer til Markfoged.

FC Djursland – Silkeborg KFUM 2-4 (0-2)
0-1 Nicolai Johansen, straffe (14)
0-2 Thomas Dalgaard (16)
1-2 Oliver Jensen (74)
1-3 Thomas Dalgaard (79)
2-3 Oliver Jensen (85)
2-4 Thomas Dalgaard (92)

Silkeborg KFUM: Mads Markfoged, Jesper Broberg (Anes Travljanin), Holger Maaløe, Alexander Klein, Lasse Sørensen (Patrick Bang), Mikkel Frandsen, Mathias Barthel, Mikkel Eriksen, Thomas Bejder, Nicolai Johansen, Thomas Dalgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *