DS vandt femte sejr i de seks seneste kampe da Nørresundby blev besejret med 3-2. En god sejr der let kunne ha’ været større.

KFUM spillede fredag aften en god kamp – ja måske den bedste i sæsonen – og havde det ikke været for Nørresundbys stærke målmand, så havde kampen endt 6-1 og ikke 3-2.

Allerede efter et minuts spil fornemmede man at dette kunne blive en kamp, hvor KFUMs farlige offensiv ville få mange muligheder. Eksemplificeret ved Thomas Dalgaard der efter 1 minut headede på overliggeren.

Kampen var kun 1 minut gammel da Dalgaard gav Nørresundby den første advarsel

KFUM havde atter fire mand på midtbanen, og det gjorde vores pres-spil stærkere. Der var god tænding på – og vi pressede Nørresundby så godt at der kom masser af muligheder. Dalgaard havde to gode skud-muligheder de første 20 minutter – men med held og dygtighed holdt Nørresundby-keeperen vor topscorer målløs.

Efter 25 minutter gik den dog ikke længere – et smart taget frispark blev sendt i hovedet på Mikkel Frandsen der assisterede Dalle til hans 8. sæsonmål – 1-0. Nørresundby havde ikke helt lært lektien om at være klar til hurtigt tagne frispark – for 10 minutter senere tog vi et nyt – og Nicolai Johansen og Dalgaard kombinerede sig flot til KFUMs – og Dalgaards andet mål. 2-0.

Dalgaard fejres for sit 9. sæsonmål

Og nu gik det stærkt. Den stærke NFB-keeper lavede kun een fejl hele aftenen – og det var da han i det 37. minut ikke fik clearet bolden – som Nicolai Johansen kunne stjæle – og sende i det tomme mål. 3-0, som på trods af flere KFUM-muligheder også blev halvlegs-resultatet.

Nørresundby var hurtigt ude af startboksen i JYSK Park i 2. halvleg – og efter kun et minut spillet havde nordjyderne reduceret til 3-1. Et par fejl i vor venstre side gav Nørresundby-spilleren Kasper Knudsen muligheden for at slå bolden ind i det fjerneste målhjørne. Knapt en halv chance.

Målet gav lige Nørresundby 7-8 gode minutter – men så var KFUM tilbage i driving-seat, og når vi satte tempoet op … så kom chancerne også. Vi havde mange muligheder for at lukke kampen til 4-1. De største kom til Thomas Dalgaard og Mikkel Frandsen. Dalgaard havde både en mulighed for at afdrible keeperen, og en helflugter. Men i begge tilfælde reddede den stærke målmand.

Selv når man ser Peter Leths billede af situationen – så fatter man ikke at NFB-målmanden får reddet denne mulighed fra Dalgaard.

Og kort efter headede Mikkel Frandsen fra 5 meter – men også her formåede keeperen at hente en mirakel-redning frem.

Frandsen gør alt rigtigt – og header nedad. Men en Gordon Banks-lignende refleks-redning holdte nordjyderne inde i kampen.

Og da vi ikke fik dræbt kampen, så scorede Nørresundby selvfølgelig 10 minutter før lukketid. Vi fik ikke clearet – og fra kanten af feltet scorede indskiftede Victor Rafael. En uhyggelig effektivitet fra NFBs side – de scorede to mål på 1½ chance.

Vi holdt dog hjem – og kunne fortjent bogføre endnu en fortjent 3-2 sejr.

Man-of-the-Match var Casper Røjkjær der imponerende nok havde luft til at spille en stærk kamp på midtbanen – men der var otte spillere der fik stemmer – og seks af dem fik mindst to, hvilket illustrerer en all-over-god-præstation.

For anden kamp i træk vandt vi overbevisende – med 3-2

Silkeborg KFUM – Nørresundby FB 3-2 (3-0)
1-0 Thomas Dalgaard (25)
2-0 Thomas Dalgaard (36)
3-0 Nicolai Johansen (37)
3-1 Kasper Knudsen (46)
3-2 Victor Rafael (82)

Silkeborg KFUM: Mads Markfoged, Jesper Broberg, Alexander Klein, Holger Maaløe, Lasse Sørensen, Mikkel Frandsen, Casper Røjkjær, Mikkel Eriksen, Thomas Bejder (84. Mathias Barthel)