KFUM levede op til favoritværdigheden og vandt den sidste hjemmekamp i sæsonen. Med 3-1 over B1909 sikrede DS samtidig sejr i hvad der måske bliver sidste kamp på Bane 13.

B1909 havde en meget lille teoretisk mulighed for at redde livet i DS. Det ville dog kræve sejr i de to sidste kampe, samtidig med at B1913 tabte den sidste kamp – og at det ikke blev 4 jysk-fynske hold der rykkede ud af 2. division.
Måske var det den spinkle mulighed der gjorde det – for B1909 startede kampen ganske godt. Ved to lejligheder var der stærke – men forgæves – appeller for straffespark til de røde fra Odense.

Flere gange i første halvleg var det vor stærke målmand Mads Markfoged der sikrede at vi ikke kom bagud, og derfor var det også atter udtryk for kynismen blandt vore kamp-afgørende spillere, som gjorde at KFUM kunne tage føringen 10 minutter inden pause.
Nicolai Johansen sendte en bold ind fra venstre, der endte i højre side ved Frederik Hammershøj. “Hammer” sendte bolden retur indover, hvor Nicolai steg til vejrs og headede KFUM på 1-0.

Se 1-0 målet her!

B1909 havde dog ikke givet op endnu – og deres fodrappe offensiv voldte fortsat problemer for KFUM. Efter en times spil fik 9’erne bragt vores defensiv ud af balance, da Rosenberg blev nødt til at agere venstre back. Selvom der var nok opbakning centralt – så fik vi ikke ekspederet bolden væk – så Emil Thomsen fik et frit spark på mål fra kort afstand.

Se udligningen til 1-1 her!

Heldigvis var udligningen et lille wake-up-call for KFUM, der langsomt tog over i kampen. Specielt i takt med at B1909 måtte udskifte nogle af deres bedre spillere. Omvendt havde Claus Christiansen et par kamp-afgørende indskiftninger da vore to unge talenter Jonas Ipsen og Jonathan Gammelvind kom ind midtvejs i halvlegen.

Fem minutter før tid erobrede Jonas Ipsen bolden midt på banen, mens 9’erne var på vej frem. Ipsen spillede Gammelvind, der tog Patrick Bang med i højre side. Bang centrede tilbage, hvor Gammelvind kastede sig frem i en afslutning, der endte i netmaskerne. 2-1 – og Jonathans første DS-mål.

Se det flotte mål her!

Det afgjorde kampen – og KFUM nåede endda at score et mål mere mod de des-illusionerede 9’ere. Patrick Bang skubbede bolden videre til Nicolai Johansen ved midterlinjen – og herefter smuttede Johansen afsted. Med et par 9’ere på ryggen – løb han ned og scorede til 3-1

Se 3-1 målet her!

Det var en enig spillertrup, der efter kampen stemte på Man of the Match. Den gik til Mikkel Buur med 9 stemmer.

Med sejren over B1909 sendte KFUM endegyldigt 9’erne ned i Albani-serien, og den gav også med 99,9% sikkerhed KFUM en ekstra hjemmekamp i den kommende DS-sæson. Nedrykkerne fra 2. division og plads 2-5 spiller nemlig 14 kampe hjemme – og 13 kampe ude. Og med sejren er vi nu 3 point foran Hedensted på 5. pladsen inden sidste kamp – og 12 mål bedre. Så meget skal gå galt i sidste runde, hvis Hedensted skal tage pladsen – og den ekstra hjemmekamp – fra os.

Silkeborg KFUM – B1909 3-1 (1-0)
1-0 Nicolai Johansen (35)
1-1 Emil Thomsen (58)
2-1 Jonathan Gammelvind (86)
3-1 Nicolai Johansen (89)

KFUM stillede således op:
Mads Markfoged, Simon Damgaard (Jonas Ipsen, 63.), Mathias Lindegaard, Mads Rosenberg, Mikkel Buur, Mikkel Frandsen, Frederik Hammershøj, Johan Giehm, Thomas Bejder (Jonathan Gammelvind, 70.), Nicolai Johansen, Patrick Bang
Unused subs: Tim Krogh, Alexander Klein

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *