KFUM vandt fredag 2-1 over Viborg FF, og selvom spillet ikke var kønt – så var det en skøn sejr – for den indløste billet til endnu en sæson i Danmarksserien for ‘de hvide’.

KFUM var tvunget til at lave nogle ændringer i startopstillingen da Frederik Hammershøj måtte sidde over med den knæskade han faktisk fik mod B1913. I stedet var Mikkel Buur valgt til den centrale midtbane, og Mikkel Frandsen skiftede derfor sin højre back ud med venstre. Det betød at der atter blev plads til Simon Tøffe Damgaard på højrebacken.

Udover Buur var Johan Giehm også ny i start-opstillingen på den centrale midtbane efter et par gode indhop i Odense og Varde. Johan var faktisk tæt på at bringe KFUM foran på KFUMs største muligheder, der kom fra Patrick Bang-hjørne spark i højre side. 2-3 gange kom Johan højest – men hver gang reddede Viborg-forsvaret på stregen.

I stedet var det de grønblusede Viborg-spillere der kunne juble, da en tilbagelægning fra Simon Damgaard blev alt for kort – og faktisk endte som en frispilning af Alexander Dissing fra Viborg. 0-1 og en svær start for KFUM.

KFUM formåede ikke for alvor at spille sig igennem VFF forsvaret i første halvleg, hvor vores hjørnespark og indkast var vore farligste våben.

Der skulle dog kun gå 1 minut af 2. halvleg før Thomas Bejder sagde farvel til sin oppasser. Lige som man troede, at det store KFUM-talent havde taget et for langt træk, så lykkedes det Bejder at prikke bolden ind til Thomas Dalgaard, der som den sande forward han er flot gled ind i bolden – og sikrede udligningen.

Spillet blev lidt bedre i 2. halvleg, men det var stadig ikke i nærheden af hvad vi har præsteret ved de seneste hjemmekampe. Alligevel var det fortjent at Patrick Bang et kvarters tid før sidste fløjt kunne bryde igennem og smart lobbe bolden over Viborg-keeperen til slutresultatet 2-1.

I overtiden kom der lidt drama på, da Christian Pedersen fik det røde kort. Men helt farlige blev Viborg-spillerne ikke, selvom de grønblusede skal have ros for deres indstilling. Det var ikke let at se at det var et allerede nedrykket mandskab vi spillede mod i dag.

Johan Giehm fejrede 2019’s første plads i start-opstillingen med at blive Man-of-the-Match med 13 stemmer.

Med KFUMs sejr – og B1913s nederlag til Næsby fredag aften – er KFUM nu 9 point og 20 mål fra tredjesidste-pladsen … og dermed 99% sikre på at være at finde i Danmarksserien i næste sæson også.

Silkeborg KFUM – Viborg FF 2-1 (0-1)
0-1 Alexander Dissing (17)
1-1 Thomas Dalgaard (46)
2-1 Patrick Bang (77)

Silkeborg KFUM: Mads Markfoged – Simon Damgaard (Jonathan Gammelvind), Christian Pedersen, Mads Rosenberg, Mikkel Frandsen – Mikkel Buur, Johan Giehm – Nicolai Johansen, Patrick Bang, Thomas Bejder (Jonas Ipsen) – Thomas Dalgaard (Mathias Lindegaard)
Unused subs: Magnus Poulsen, Tim Krogh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *